PLAN är med nya redaktörer!

PLANs nya redaktörer heter Karin Svensson och Sandra Oliveira e Costa. Karin arbetar som projektledare inom hållbar stadsutveckling på ArkDes. Hon har tidigare varit redaktör för webbsidan Hållbar Stad och arbetat med både rapporter och publikationer om bland annat bostadspolitik och gestaltning. Sandra arbetar med tillämpad forskning om hållbar stadsutveckling på Nordregio. Hon har tidigare varit samhällsplanerare på Göteborgs stad, startat upp Arkitektur Språkcafé och givit ut en antologi om medborgardialog.

Nya redaktörer.jpg

Tillsammans ser de fram emot att arbeta med PLAN som en tidskrift för debatt, aktuell kunskap, internationella perspektiv och reportage som lyfter aktuella frågor för svensk samhällsplanering.

Vi vill att PLAN ska förmedla både kritiska perspektiv på samhällsplaneringen och konkret inspiration till praktiker som dagligen arbetar med att lösa samhällets utmaningar. Som redaktörer kommer vi lyfta frågor som vi tycker är spännande och vill lära oss mer om. Det kan handla om (o)rättvis omställning, tekniska och politiska framsteg och baksteg, (o)jämlik utveckling i städer eller mellan stad och land och kanske till och med ett poetiskt perspektiv på staden.” säger de nya redaktörerna. 

I en tid där samhället behöver ställa om på så många nivåer är det lätt att känna sig maktlös som individ i sin profession. Därför tycker vi att det är viktigt att både lyfta konkreta initiativ i mindre skala och att belysa de större strukturerna som ska möjliggöra omställningen” lägger de till.

Avslutningsvis vill de nya redaktörerna förmedla att de gärna tar emot tips på saker som är på gång i hela landet samt förslag på artiklar, krönikor och debattartiklar från både forskare och praktiker och civilsamhälle. ”Som skribent får man gärna lyfta fram både utmaningar och framgångar. Genom att berätta om hur olika problem har hanterats eller reflektera kring nuvarande praxis kan vi lära av varandra.”

Vill du bidra med innehåll i PLAN? Vi publicerar artiklar, reportage, krönikor, essäer och debattinlägg med särskild fokus på ett aktuellt tema. Om du har en idé till en text, gärna med fokus på numrets tema, hör av dig till oss! Vi kommer göra en bedömning av hur väl din idé passar in i kommande nummer.

PLAN #3 2021 kommer ut i november 2021 (tema ej spikat). Deadline för förslag är 15 augusti 2021.

Vi tar emot förslag från forskare, praktiker, studenter och ideellt engagerade från samhällsplaneringens alla områden. Kontakta Karin och Sandra på redaktionen genom plan@planering.org. Redaktionen förbehåller sig rätten att avgöra vilket innehåll som passar i varje nummer.