Back to All Events

Nya universitetssjukhuset i Lund och den fysiska planeringen – följt av årsmöte för FFS Södra

  • Region Skåne Dockplatsen 26 (map)

Malmö |  FFS Södra bjuder in till föredrag om megaprojektet Nya universitetssjukhuset i Lund med efterföljande årsmöte.

Megaprojekt i Sverige brukar vanligen handla om infrastruktur, t ex Öresundsbron, Citytunneln och Botniabanan. Även forskningsanläggningen ESS i Lund brukar lyftas fram. Gemensamt för dessa megaprojekt är att det rör sig om mycket stora investeringar och långa processer i tiden. Det gör bland annat att förutsättningarna under projekttiden kan komma att förändras och att kraven blir stora på en fysisk planering som förmår hantera den föränderligheten.

Det nya forskningssjukhuset i Lund är ett exempel på ett megaprojekt som sträcker sig över mer än två decennier och beräknas i dag kosta ca 40 miljarder. Att belysa kommunens planering blir särskilt intressant, då projektet inkluderar såväl utfasning av befintliga verksamheter, byggande av det nya samt omlokalisering av existerande verksamheter på platsen för det nya sjukhuset.

Ole Kasimir, chef Strategiavdelningen och Johanna Carlsson, översiktsplanerare båda Lunds kommun, presenterar några av de utmaningar den fysiska planeringen står inför.

Tid: onsdag 6 mars, kl. 17-19. Kom i god tid då dörrarna stängs kl 17:00.

Plats: Styrbord/Babord, Region Skåne, Dockplatsen 26, Malmö

Årsmöte för Södra

Lokalavdelningens årsmöte genomförs efter föredraget med start ca kl 18:15. Under mötet beskrivs vad som skett under senaste verksamhetsåret och en ny styrelse för 2024 väljs. Om du är intresserad av att engagera dig i styrelsen – hör av dig till valberedningens ordförande Sven-Allan Bjerkemo genom mejl till bjerkemo.konsult@outlook.com.

Handlingar

Bild: Visionsbild Region Skåne/Fojab

Anmälan