Back to All Events

Morgondagens samhällsplanering – kompetensförsörjning och utmaningar

Samhällsplaneringen måste ständigt utvecklas i takt med samhällets utmaningar och möjligheter och därmed utmanas kompetenskraven på dagens och morgondagens samhällsplanerare. Vilka är de stora frågorna som kommer påverka planeringen i framtiden? Vilka kompetenser kommer krävas för att planerare ska kunna hantera frågorna? Vilken roll kommer planerare ha? Hur skiljer sig kraven åt mellan olika typer av arbetsgivare (kommunala, regionala, övriga myndigheter, privata) och de olika förutsättningar dessa har? Vilken roll kan och ska planerare ha för arbetet med minskad klimatpåverkan och klimatanpassning och för att lösa de sociala samhällsutmaningarna? Hur kan samhällsplaneringen bli mer inkluderande?

Den 20 mars, kl 13-15, bjuder Föreningen för samhällsplanering Östergötland tillsammans med Samhällsplaneringsprogrammet vid Linköpings universitet (LiU) in till workshop på Linköpings universitet, med fokus på morgondagens krav på planerare och med utgångspunkt från kandidat- och masterprogram i samhällsplanering vid LiU. Ett viktigt syfte är utbytet av erfarenheter mellan universitet och praktik. Workshopen kommer inledas med en kort bakgrundsbeskrivning av utbildningarna och insikter från relevanta forskningsprojekt, för att sedan mynna ut i gruppdiskussioner utifrån de frågeställningar som fokuseras för dagen. 

När? Måndag 20 mars 2023

Var? Linköpings universitet

Frågor eller funderingar? Hör av dig till ffsost@gmail.comdick.magnusson@liu.se, eller linus.johnson@regionostergotland.se.

Anmäl dig här:

Ja, jag vill medverka!

Bild: KaleidicoUnsplash