Back to All Events

Klimatanpassning – möjligheter och risker med att planera (och låsa in sig) för långa tidsperspektiv

I framtiden kommer det att vara varmare och blötare. Havsnivån stiger och vi behöver vänja oss vid värre stormar och skyfall. Anpassningen av samhället till ett förändrat klimat har redan börjat, men hur säkerställer vi att anpassningen blir ändamålsenlig för både dagens och framtidens samhällen? Hur pass extrema/avlägsna händelser är det önskvärt att skydda sig mot? Finns det andra sätt än fysiska skydd för att hantera extremer, sätt som kan öka de fysiska skyddens multifunktionalitet? Kan stadsrummet i sig utformas för att inspirera till riskminimerande beteende hos invånare? Och vem betalar notan för anpassningen?

FFS bjuder in till ett digitalt seminarium med efterföljande samtal där representanter från myndighet och praktik delar med sig av erfarenheter och funderingar. Efter samtalet håller lokalföreningen Södra sitt årsmöte.

Deltagarna är:

  • Christoffer Carstens, Länsstyrelsen Gävleborg

  • Staffan Moberg, Svensk försäkring

  • Sebastian Bokhari Irminger, SGI

  • Åsa von Malortie, Sydväst arkitektur och landskap

Föredrag med efterföljande samtal sker digitalt och avslutas ca 18:00.

Årsmöte för Södra

Det lokala årsmötet genomförs efter seminariet. Under mötet beskrivs vad som skett under senaste verksamhetsåret och en ny styrelse för 2022 väljs. Om du är intresserad av att engagera dig i styrelsen - hör av dig till valberedningens ordförande Sven-Allan Bjerkemo genom mejl till bjerkemo.konsult@outlook.com

Anmälan