Back to All Events

De digitala detaljplanerna är här!

Lunchwebinarium

Från och med den 1 januari 2022 ska alla svenska kommuner ta fram digitala detaljplaner utifrån samma tekniska specifikationer och föreskrifter för detaljplan och planbeskrivning.

Boverkets nya regler är till för att skapa standardiserade datamängder i detaljplaner och att ge förutsättningar för en digital samhällsbyggnadsprocess.

Föreningen för samhällsplanering bjuder därför in till ett kunskapswebinarium! Kanske jobbar du med detaljplaner och behöver förstå vad som krävs med de nya reglerna? Kanske känns det lite främmande och oroligt än så länge? Kanske har du sett fram emot det här och är redo att axla utmaningen? Oavsett så är detta webinarium till för dig som vill förstå mer om digitala detaljplaner och få praktiska exempel och tips på tillämpningar utifrån Boverkets nya regler.

Malin Klintborg, uppdragsledare från Lantmäteriet som driver Smartare samhällsbyggnad ger oss en bakgrund och kontext till de nya reglerna.

Christina Thulin, handläggare på SKR för digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen ger tips och råd för hur kommuner kan arbeta med digitala detaljplaner.

Stefan Peterson och Mikael Johansson, chefsutvecklare och kundansvarig från företaget Aveki, kommer praktiskt att visa på hur en digital detaljplan tas fram i enlighet med det nya regelverket.

Missa inte att delta för att kunna ställa frågor och diskutera med talarna och andra planerare!

Tisdag 1 februari 2022

Tid: 12.00-13.00

Länk: https://zoom.us/j/96865769525

Förbered dig gärna genom att ladda hem Zoom. Följ sedan länken när mötet börjar eller fyll i siffrorna i slutet som ID när du öppnar Zoom.

Presentationerna spelas in och publiceras sedan på föreningens YouTube-kanal.

Webinariet är öppet för alla!