Back to All Events

ZOOMSNACK: HÅLLBARHETSVERKTYGET

Nu är det dags för ännu ett Zoomsnack - vår digitala version av Snicksnack. Våra talare är Maja Wadstein (GR) tillsammans med Tomas Wisell (IVL) som ska prata om ett digitalt verktyg som utvecklats för att främja regional planering och en hållbar samhällsutveckling.

GR har tillsammans med IVL tagit fram ett GIS- baserat hållbarhetsverktyg som kan användas vid planering av nya bostäder och verksamheter. Verktyget räknar ut den kommande klimatpåverkan som boende och verksammas resor kommer att orsaka, sett till energiförbrukning och koldioxidutsläpp. Detta underlagsmaterial blir till hjälp för planerare i regionen för att förbättra GR-kommunernas möjlighet att följa regionala överenskommelser och politiska klimatmål. Den långsiktiga målsättningen är att regionen ska uppnå en hållbar och, ur energisynpunkt, resilient fysisk struktur.

Vill du redan nu kika in verktyget? http://karta.goteborgsregionen.se/

Deltagande

Länk för deltagande via Zoom: https://rise.zoom.us/j/64827345622.

Zoomsnack är öppet för alla! Ingen anmälan krävs.

Zoomsnack kommer att spelas in, tänk på att inte starta din kamera om du inte vill synas i filmen. Alla är välkomna att följa med live, ställa frågor och diskutera med talarna eller titta efteråt på det inspelade materialet som läggs ut på www.planering.org, samt vår Youtube-kanal.

Förbered dig gärna genom att ladda hem Zoom. Följ sedan länken när mötet börjar eller fyll i siffrorna i slutet som ID när du öppnar Zoom.

Om du har frågor eller funderingar, kontakta oss på email: ffs.vast@gmail.com

Varmt välkomna!