Back to All Events

Webinarie om framtidens mobilitet

Coronapandemin har fått stora konsekvenser för mobiliteten – gränser har stängts, flygnäringen är i kris och hårda restriktioner har gjort att det generella resandet har minskat. I pandemins spår följer konkurser, varsel och risk för långvarig ekonomisk kris. Samtidigt ser vi redan nu allt fler och tydligare konsekvenser av klimatförändringarna, och extrema vädersituationer med värmeböljor, torka, intensiva stormar och översvämningar väntas bli ännu vanligare i framtiden.

Transportsektorn står idag för en stor del av utsläppen av växthusgaser som snabbt måste minska om vi ska undvika de värsta negativa effekterna av klimatförändringarna. Men hur ska vi nå dit? Kan vi genom den tekniska utvecklingen fortsätta resa i samma utsträckning och på samma sätt som idag men fossilfritt? Eller är de förändrade resmönstren i pandemins spår något vi måste vänja oss vid? I ett försök att svara på dessa frågor bjuder Föreningen för Samhällsplanering Umeå-Norrland in till ett webinarie om mobilitet och omställning av transportsektorn.

Deltagare
Björn Forsberg – författare och forskare, aktuell med boken Fartrusiga (2020) om hur vi blev en massmobil värld och hur en fossilfri framtid kommer förändra vår mobilitetskultur i grunden. Forsberg är även författare till böckerna Omställningens tid och Tillväxtens sista dagar.

Backa Fredrik Brandt – utredare som arbetar med regional utveckling, infrastrukturplanering, luftfartspolitik och transportforskning på avdelningen för styrmedels- och omvärldsanalys på Trafikanalys.

Anmälan
Anmäl är nu stängd.

Välkomna!


Earlier Event: September 24
Stadsvandring i Norrköping
Later Event: October 26
ZOOMSNACK: HÅLLBARHETSVERKTYGET