Back to All Events

Skeppsbron – möjligheternas plats?

  • Arkitekterna Krook & Tjäder Prinsgatan 12 Göteborg (map)

Mitt i Göteborg, utmed älven, ligger Skeppsbron, en för staden viktig och historisk plats som de senaste decennierna till stor del utgjorts av barriärer och parkering. Planerna var stora, kostnaderna lika så och tidigare i höst kom beslutet om att liggande planer skulle rivas upp.

FFS Väst bjuder därför in till en inspirerande kväll där vi tillsammans tittar framåt och diskuterar vad Skeppsbron skulle kunna bli?

I syfte att återförena staden med vattnet togs en detaljpan för området fram under 2010-talet. 2015 vann detaljplanen laga kraft och tanken var att staden skulle återförenas med vattnet och områdets gator, torg, platser och kajområde skulle bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven.

Efter nyheter om haltande projektekonomi och många utspel kom så nyheten tidigare i höst om att planerna för Skeppsbron skrotas och nya planer ska tas fram.

Tillsammans med våra talare hoppas vi kunna få till ett kreativt och givande samtal som blickar framåt snarare än bakåt. Vad är viktigt att ha med sig när man planerar en ny stadsdel idag?

Ta med dina kollegor, vänner och kompanjoner på ett intressant och kreativt samtal!

Varmt välkomna!

Tid: tisdagen den 28 november 2023, kl. 18:00
Plats: Arkitekterna Krook & Tjäder, Prinsgatan 12

Snicksnacket är öppet för alla!

Anmäl dig här:

Earlier Event: November 28
Öresundsmetron. Vad händer?
Later Event: December 7
Julavslutning med FFS Umeå-Norrland