Nominerade till Sveriges Arkitekters pris 2012 är .....

Sveriges Arkitekter delar årligen ut priser. Årets priser kommer att delas ut i samband med Arkitekturgalan imorgon den 16/11 på Clarion Hotel Sign i Stockholm. För de som inte är anmälda kan man se en webbsändning från kl 20:00  tillgänliga via Sveriges Arkitekters webbsida. Följande priser delas ut på Arkitekturgalan: - Kasper Salin-priset - Planpriset - Sienapriset - Guldstolen - Årets arkitekturkritiker

Vi har i ett tidigare blogginlägg, som finns här, presenterat de nominerade till kateogorin planpriset. Nedan framgår de nominerade till respektive pris i övriga kategorier:

Till årets Kasper Salin priset, som delades ut första gången för 50 år sedan, är följande nominerade: Årsta kyrka, Domkyrkoforum i Lund och Naturrum Tåkern. Information om nominerade arkitekter och vem som varit byggherre till årets Kasper Sahlin pris hittar ni här. Tidsskriften Arkitekturs kommentar är att årets jury tgar igen skadan från förra året genom att nominera Årsta kyrka. De saknar också det nya bildmuseet i Umeå bland de nominerade. Läs kommentar och diskussion här.

En av de nominerade till åets Kasper Sahlin pris: Domkyrkoforum i Lund. Arkitekt: arkitekt SAR/MSA Carmen Izquierdo på Carmen Izquierdo Arkitektkontor AB. Foto: Åke Eson Lindman 

Till Siennapriset nomineras i år Domkyrkoplan i Göteborg, Hornsbergs strandpark i Stockholm, Stora torget i Visby samt Kungsbacka torg. Information och foton om alla nominerade till årets Sienapris hittar ni här.

En av de nominerade till årets Sienapris: Kungsbackatorget. Landskapsarkitekt: landskapsarkitekterna LAR/MSA Sam Keshavarz och Paula Mackenzie på White arkitekter AB. Arkitekt: arkitekt SAR/MSA Ulla Antonsson på White arkitekter AB. Foto: Per Karehed.

Information och foton om alla nominerade till årets Guldstolen hittar ni här.

För årets arkitekturkritiker sker inga förhandsnomineringar.