Back to All Events

PUSH: filmvisning och samtal

  • Biografen Zita Birger Jarlsgatan 37 (map)

Kom och se dokumentärfilmen Push med Föreningen för samhällsplanering!

Filmen visas på Zita Folkets Bio den 30 september följt av ett kortare panelsamtal och diskussion. Paneldeltagare meddelas senare.

Fredrik Gerttens dokumentär har fått fina recensioner och är ett inlägg i diskussionen om den globala bostadsmarknaden och hur den påverkar dagens städer och dess invånare.

 

Zita Folkets Bio om filmen:

I städer över hela världen ser man att boendekostnaderna ökar kraftigt. Mycket mer än inkomsterna. Det har uppstått en ny typ av hyresvärd som inte vill synas, städer där det inte längre går att bo och en växande kris som påverkar oss alla. Det handlar inte om gentrifiering, det här är ett monster av en helt annan sort. I dokumentären PUSH följer regissören Fredrik Gertten FN:s rapportör i bostadsfrågor, Leilani Farha, i hennes arbete samt intervjuar sociologiprofessorn Saskia Sassen, nationalekonomen Joseph Stiglitz och författaren Roberto Saviano.

 

125 kronor ordinarie pris

95 kronor för medlemmar i Föreningen för samhällsplanering samt för studenter och pensionärer.

Biljettlänk: https://zita.se/push

Medlemmar får sin medlemsrabatt genom att reservera biljetter på hemsidan och sedan ange att man är medlem i kassan på plats vid uthämtning och betalning.

Varmt välkomna!

Earlier Event: September 5
AW med planeringsquiz