Back to All Events

Placemaking och innovativ medborgardialog

  • Hötorgsterrassen Stockholm (map)

Placemaking och innovativ medborgardialog

För att skapa goda livsmiljöer i våra växande städer behöver vi utgå ifrån ett mänskligt perspektiv och därmed involvera invånare och lokala aktörer i stadsutvecklingen.

Föreningen för Samhällsplanering bjuder tillsammans med Glad Stad och European Placemaking Network in till ett samtal om hur invånare och lokala aktörer kan bli delaktiga i stadsutvecklingen. Vi träffas på Hötorgsterrassen, en grön oas som ligger mellan Hötorgsskraporna i centrala Stockholm som genom medskapande processer, så kallad placemaking givits nytt liv.

Kom och häng i denna unika miljö mitt i city, samtidigt som du lär dig mer om placemaking och medborgardriven stadsutveckling. Hör representanter från Glad stad och European Placemaking Network berätta om placemaking och passa på att testa ny VR-teknik för medborgardialog med wec360. Projektledare Kersti Tagesson för Östberga Kulturhus kommer att berätta om husets skapandeprocess från medborgarförslag till fysisk plats.

Mat och dryck finns att köpa från foodtrucks på plats.

Eventet är på engelska.

Var: Hötorgsterrassen, ingång från Sveavägen 17 eller Mäster Samuelsgatan 42. Hiss via Hötorgshus 2 på Sveavägen 3. T-bana Hötorget.

När: 29/5, kl. 17:00-20:00.

Kostnader: Fri entré.

Anmälan: Behövs ej. 

Earlier Event: April 23
Snicksnack: Stadsutveckling och godset
Later Event: July 2
Stadsvandring på Södermalm