Back to All Events

Snicksnack: En sommarkryssning till stadens glömda vatten

  • 7A Stora Nygatan Göteborg, Västra Götalands län, 411 08 Sweden (map)

Göteborg ska byggas samman över älven och vattnet ska vara närvarande i stadsrummet. De centrala delarna ska ha ett levande älvrum där staden utvecklas i samspel med sjöfarten. Göteborgs vatten är mycket mer än bara Göta älv. Följ med på en tur upp längs Säveån och upptäck några av Göteborgs och Partilles bortglömda platser, präglade av industrihistoria och grönska!

Kvällen spenderas på Paddan där vi får uppleva staden från en sida vi sällan ser. Båtfärden startar vid Drottningtorget och inleds med en tur förbi Frihamnen där vi kan uppleva Volvo Ocean Race från vattnet. Allt eftersom vi närmar oss Gamlestaden kommer Gunnar Stomrud, konsult White arkitekter, berätta om sitt långa arbete med utvecklingen av områdets nya detaljplaner.

Peter Årnes, Kretslopp och Vatten, berättar om ett arbetspaket inom DenCity där man studerar hur urbana vattenvägsleveranser kan bidra till minskad belastning på vägnätet med positiva miljöeffekter som mindre buller och mindre utsläpp.

Vi hoppas det fina vädret håller i sig och om inte så klär vi oss efter väder!

Varmt välkomna!

Plats: Stora Nygatan, vid Drottningtorget och mitt emot Alfons Åbergs hus

Anmälan: Antalet platser är begränsat så säkra din plats genom att anmäla dig i formuläret nedan och swisha betalning till Anna Davéus (0709 21 03 50)

Medlemmar: 100 kr
Icke-medlemmar: 200 kr
Macka och vatten ingår

Annan dryck kan köpas eller egen kan medtas

Snicksnack är gratis och öppet för alla! Anmälan sker senast 14 juni.

Föreningen för samhällsplanering sparar de uppgifter du lämnar i anmälningsformuläret nedan som e-postmeddelande och i googles molntjänst, mer information om det här. Senast en månad efter genomfört evenemang raderas uppgifterna.

Namn *
Namn
För- och efternamn
T ex allergier eller kostrestriktioner
Radio *