Back to All Events

Snicksnack: Levande centrum och handelsmiljöer

  • Mölndals nya stadsbibliotek 29 Bergmansgatan Mölndal, Västra Götalands län, 431 30 Sweden (map)

Blir Mölndals innerstad Göteborgsregionens modernaste centrum? Vad krävs egentligen för att skapa långsiktigt levande stadskärnor när våra handelsmönster förändras? Vilken funktion fyller centrum i vår vardag och vilka upplevelser söker vi i framtiden?

Mölndals stadskärna kommer de närmaste åren att genomgå en modernisering och omvandling. Här planeras för fler butiker, nya bostäder och mötesplatser. Kvällen inleds med en presentation av Johan Gerremo, Projektledare Mölndals innerstad samt planchef Kristina Ulstein, gällande processen för Mölndals nya innerstad.

Magnus Kroon berättar om hur han och bolaget Stora Lundby Fastighetsutveckling AB planerar att få fart på Lerum centrum. Vad är egentligen ett BID och hur kan cultural planning lyfta ett litet lokalt centrum?

Därefter pratar Marianne Sörling, konsult inom stadsutveckling och med många års erfarenhet av centrumutveckling om vilka trender hon ser och lärdomar från olika stadskärnor.

Laura Stål från Liljewall arkitekter ger oss en trendspaning och tittar på internationella tendenser samt diskuterar hur handel tar plats i det fysiska rummet. Efter alla dessa spännande presentationer tar vi oss ut i stadsmiljön och får en guidad tur i Mölndals innerstad!

Tid: 19/4 17:30-19:30

Plats: Mölndals nya stadsbibliotek, Korsningen Bergmansgatan 29, Brogatan 40. Närmaste hållplats: Storgatan eller Mölndals innerstad

Tilltugg: Fika beställs i samband med anmälan - bindande!

Varmt välkomna!