Back to All Events

Snicksnack: Nya influenser och idéer från examensarbeten

  • Sweco 3 Skånegatan Göteborg, Västra Götalands län, 411 40 Sweden (map)

Vi kickstartar hösten med tre spännande presentationer från nybilvna arkitekter och samhällsplanerare. Vi har valt ut examensarbeten från Chalmers som fångat oss lite extra, och som kan ge nya perspektiv och influenser till planerarvärlden.

Åsa Karlsson har skrivit examensarbetet “Safety First! Planning for traffic safe bicycle paths to schools”. Åsa har använt spatiala analyser för att studera trafiksäkerhet runt tre skolor och hur gatunätet kan anpassas för unga cyklister.

Jakub Dvorák presenterar sitt arbete “Urbanized Hjo, A study of rural town’s resilient development enhancing urban qualities”. Han har studerat hur stadsmässig bebyggelse kan stärka mindre orter och analyserat typologier för en livlig småstad. (på engelska)

Emmelie Gustavsson berättar om examensarbetet “PLAY SPACES - Child friendly development through semi-structured green enviroment”. Emmelie har studerat vikten av lekvänlig grönska som får barn att röra sig mer, framförallt i miljonprogramsområden.

Vi hoppas att vi ska kunna bidra till intressanta samtal och nya idéer genom diskussionsgrupper efter varje talare.

Varmt välkomna!

Snicksnack är gratis och öppet för alla. Anmälan sker nedan, senast 11 september.

Namn *
Namn
För- och efternamn
Medlemskap *