Back to All Events

SNICKSNACK: Linbana - framtidens kollektivtrafik?

  • Norconsult 11 Theres Svenssons gata Göteborg, Västra Götalands län, 417 55 Sweden (map)

SNICKSNACK: Linbana - framtidens kollektivtrafik?

Linbanor är ett trafikslag som på kort tid gått från en kul idé i Göteborgs 400-årsfirande till att visa sig kunna vara en framtida stomlänk i kollektivtrafiken. Lyssna och diskutera med Emma Josefson, linbaneutredare på Göteborgs stad, om hur linbanor skulle kunna vara på plats redan 2021 och om det kan vara ett önskvärt tillskott i stadsbilden.

Allt fler vill bo och verka i storstadsområdet Göteborg- Mölndal-Partille. År 2035 kan det bo över 800000 personer i det sammanhängande stadsområdet och finnas närmare 400000 arbetsplatser. Det är bra. En stark kärna stärker hela regionen. Att växa betyder en möjlighet att utveckla den storstad och region vi vill ha, men också ett stort behov av investeringar i bland annat infrastruktur.

Lyssna och diskutera med Sofia Hellberg, Göteborgs Stad, och Jörn Engström, Västra Götalandsregionen, som arbetar med att ta fram målbilden för stomkollektivtrafiken i Göteborg-Mölndal-Partille år 2035.

Mat beställs i samband med anmälan - bindande!

Föreningen sponsrar medlemmar. Övriga betalar 60 kr.

Anmälan sker senast 6 december med e-post till: ffs.vast@gmail.com eller genom att fylla i nedanstående formulär.

Namn *
Namn
För- och efternamn
Övrig information, t ex om allergier eller dyl.